(Netradičná) jesenná svadba

V ľudových múdrostiach sa hovorí, že mesiace septemBER, októBER, novemBER a decemBER sú svadobnými mesiacmi. Majú to dokonca v názve :-). Myslím, že je to najmä preto, že sa v minulosti v týchto mesiacoh končila práca na poliach a tak mali ľudia viac času na zábavu.


Pravdou je, že jesenné svadby majú "dačo do seba". Nie len preto, že sa netopia koláče :-D, ale hlavne preto, že keď pri kvetinovej výzdobe upustíte od zaužívaných stereotypov a vsadíte na prirodzenosť, ktorú toto ročné obdobie ponúka, bude mať vaša svadba naozaj výnimočnú atmosféru.

 

V tomto článku chceme nalákať na netradičnú svadobnú kyticu tie z vás, ktoré sa rozhodli svoj veľký deň naplánovať na svadobné "BERmesiace" :-).

 

kytica z toho, čo práve kvitne

Nesnažte sa zháňať pivonky, kaly a tulipány. Ak si priplatíte, kvetinový biznis vám ich samozrejme vypestuje, ale načo ísť proti prírode a robiť veci umelo.

Vsaďte radšej na kvety, ktoré kvitnú v tomto období - hortenzie, georgíny (dálie), chryzantémy, ruže, astry, veternice. Farebne sa síce odkloníte od zaužívanej bielej a iných jemných farieb, no rozhodne budete neprehliadnuteľná.

 

 

Romantický kvetinový venček pre nevestu dnes letí. Je skombinovaný s kytičkou "krv a mlieko" - použité sú kvety ruže, černice, cesnaky, Astilbe, Amaranthus.

 

Svadobná kytica z jesennch kvetov
Jemná kytička v jesenných tónoch.

 

Svadobná kytica zo sezónnych kvetín
Všetky jesenné kvety spolu.

 

Bodliak v svadobnej kytici? Može byť, nie?

 

Záhradné georgíny a cínie. Ruže, rozchodník, černice a veternice.

 

svadobná kytica a venček pre nevestu z hortenzie
Svadobná kytica a venček pre nevestu z hortenzie.

 

 

čo okrem kvetov, alebo prírodná jesenná svadobka

Jeseň je jediné ročné obdobie, ktoré ponúka obrovskú pestrosť "doplnkov" ku kvetom. Ak ste prírodná víla, alebo máte rada extravaganciu, nebojte sa teda kombinovať kvety s trávami a rôznymi plodmi - šípkami, bobuľkami vtáčieho zobu, bršlenu, šiškami. Krásne sú i suché kvety bodliakov, kôpru, a iných voľnerastúcich rastlín. No a samozrejme, využiť treba aj pestrofarebné jesenné lístie.

Takáto kytička je sama o sebe výrazná, preto sa hodí iba k jednoduchším svadobným šatám.

 

jesenná svadobná kytica s trávami a šípkami
Svadobná kytica z toho, čo pripravila príroda - farebné listy, kvety tráv, ruže a jesenné bobuľky.

 

jesenna svadobny kytica hnedá
Zemité farby neskorej jesene.

 

jesenná svadobná kytica smotanová
Prírodná nostalgická svadobná kytička so senom aj pierkami.

 

Páči sa vám predstava skutočne jesennej svadobnej kytice? Ak áno, radi ju v našom ateliéri zreálnime. Ozvite sa!

 


« Späť na zoznam