Svadobné kytice

Zabudnite na dobu svadobných kytíc z bielych ruží a poďte sa s nami inšpirovať, čo práve letí v svadobných trendoch.


Dnešné svadobné trendy kladú dôraz na originalitu a preto by aj kytica pre nevestu mala byť jedinečná. Kytica má podporiť krásu nevesty, preto je fajn, keď sa v nej objaví niečo, čo nevestu už na prvý pohľad charakterizuje. Okrem obľúbených kvetov to môže kľudne byť i klbko vlny (ak rada pletie), ovocie (ak vyznáva nejaký špecifický druh stravovania), drôtená konštrukcia (ak je dizajnérka) a podobne.

 

1. Svadobná kytica z kapusty a byliniek

2. Kytička z mäty a záhradných kvetov

 

 

Ak ste budúca nevesta a sa rozhodujete, ako bude vyzerať vaša svadobná kytička, nebojte sa povoliť uzdu fantázii.

 V rebríčku obľúbenosti sa na tradičné kvety svadobných kytíc doťahujú tie obyčajné - lúčne, poľné a záhradné kvety. Cínie, hortenzie, kamilky, nevädze, margarétky a iné sú akoby protipólom pompéznosti a často symbolizujú spomienky nevesty na pekné detstvo.

Tradičné kvety ako pivonky, ruže a frézie si svoje miesto budú držať vždy. Dnes však fičia v rôznych neopozeraných kombináciách druhov, farieb a štruktúr.

 

3. Krásna kombinácia záhradných pivoniek, ruží, pajazmínu a divej mrkvy.

Takto bude vyzerať iba koncom mája -začiatkom júna!!!

 

4. Farebná svadobná kytička zo záhradných kvetov.

 

V odbornej floristickej literatúre existuje typológia kombinácií neviest, ich šiat a vhodných tvarov kytíc. Má svoju logiku, no napriek tomu sa väčšina dnešných neviest rozhoduje pre guľatú svadobnú kyticu. Súhlasíme s nimi, lebo takáto svadobná kytica je najpraktickejšia i najodolnejšia na prenášanie. Oceníte to najmä vtedy, keď plánujete fotenie na rôznych miestach.

Ak chcete, aby vám kytička vydržala dlhšie ako len počas svadobného dňa, odporúčame vám kyticu s prirodzenými, voľnými stonkami. Koniec koncov prirodzenosť svadobných kytíc je v súčasnosti asi ich najvýraznejšia črta.

 

 5. Farebná svadobná kytička 6. Poľné - kamilky, černuška, pastierka kapsička

 

7. Dokonalý mix farieb, štruktúr a tvarov pre odvážnu nevestu.

 

8. Prevísajúca svadobná kytica 9. Nezvyčajný kontrast farieb

 

10. Fialová voňavá svadobná kytička z orgovánu.

 

v
11. Anemonka, cesnak, alchemilka,... 12. Netradičná hra odtieňov farieb.

Ako by ste chceli vy, aby vyzerala vaša svadobná kytička? Máte už predstavu? Kľudne nám dajte vedieť. A my vám radi poradíme a pomôžeme, aby bola skutočne taká, ako snívate. Ozvite sa tu!


« Späť na zoznam